Benvinguda

PÒRTIC

Benvinguts i benvingudes a La Jornada Catalana de la Mobilitat 2017. Enguany arribem a la 13a edició d’aquest esdeveniment, que organitza l’AMTU, i és de referència en el sector del transport públic i la mobilitat a Catalunya.

Hem volgut dedicar la part principal d’aquesta jornada a parlar sobre “El paper del món local en la governança de la mobilitat”. I és que, sens dubte, els ajuntaments hauran de jugar un paper clau en la nova governança que determinarà la gestió de la mobilitat i les seves infraestructures en els propers anys. Per això, debatrem sobre la necessitat de replantejar la participació que cadascun dels agents implicats haurà de tenir en un futur molt proper. Coneixerem tres models de governança internacionals, de les àrees territorials a l’entorn de Torí, de Lió i de Viena, i sabrem quin paper i grau d’implicació hi juguen els municipis.

Així mateix, un dels aspectes destacats i molt esperats d’aquesta jornada és la conferència inaugural que farà el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i que ens permetrà conèixer quins aspectes hem de tenir en compte i cap a quin model camina el transport públic de la Catalunya dels propers anys. En un àmbit com el nostre, en què es viuen reptes i canvis tan importants, es fa imprescindible saber com es perfila el futur del transport públic a casa nostra.

D’altra banda, també sabrem de primera mà com es desenvoluparan a Catalunya projectes tan importants com la T-Mobilitat o quin és el futur del Tramvia. Dialogarem sobre l’efecte de l’entrada en servei de les noves estacions d’FGC a Terrassa, i coneixerem l’aposta que ha fet l’AMTU per poder oferir als municipis els serveis de missatgeria instantània que han de substituir les APP’s. A més a més, igual que en l’edició anterior, ens farem ressò de les experiències d’èxit que s’han posat en marxa en diversos municipis catalans, perquè puguin servir de model o d’inspiració per a altres municipis.

Davant l’èxit que hem tingut, us he d’anunciar que aquest any tindrem una segona part de La Jornada, serà el 25 d’octubre i aquí mateix, a Castellbisbal, per tractar sobre “Les noves tecnologies al servei de la millora de la qualitat de l’aire”, on tractarem sobre les noves ZUAP (Zones Urbanes d’Atmosfera Protegida) i de les zones de baixes emissions.

El nostre objectiu és que aquesta jornada us ajudi, a tots els agents implicats, a plantejar nous reptes per continuar avançant tots junts en la millora de la mobilitat i el transport públic a Catalunya.

Agraeixo molt sincerament l’acollida que ens dispensa el municipi de Castellbisbal, aquest any per partida doble, i un any més us dono les gràcies per la vostra assistència i col·laboració. Sense tots vosaltres això no seria possible.

Rebeu una cordial salutació,

Jordi Xena i Ibàñez
President de l’AMTU
Alcalde de Santa Maria de Palautordera


Amb el patrocini de
Amb el suport especial de
Amb la col·laboració de